De academische en de industriële wereld verenigd

Over ons

Het bedrijf Bioprojet werd in 1982 opgericht onder impuls van Jeanne-Marie Lecomte en Jean-Charles Schwartz, doctors in de farmacie en de wetenschappen. Ze besloten om academisch onderzoek en industriële farmaceutische ontwikkeling bij elkaar te brengen.Met Bioprojet volgen ze een doelstelling gebaseerd op innovatief fundamenteel onderzoek om geneesmiddelen te ontwerpen en ontwikkelen die pioniers zijn in nieuwe therapeutische groepenVandaag is Bioprojet opgedeeld in twee entiteiten, die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en marketing van geneesmiddelen:

  • Bioprojet PHARMA, opgericht in 1992 voor de ontwikkeling en marketing van geneesmiddelen.

  • Bioprojet BIOTECH, opgericht in 2001, verantwoordelijk voor de R&D van de Groep.

DE MEESTE RECENTE ONTWIKKELING VANUIT BIOPROJET BIOTECH 

Een fundamentele ontdekking gerelateerd aan een histaminereceptor resulteerde in de ontwikkeling van pitolisant. Het geneesmiddel, dat gecommercialiseerd wordt onder de naam Wakix®, is geïndiceerd bij volwassenen voor de behandeling van narcolepsie, met of zonder kataplexie. Lees hier de bijsluiter voor de volledige informatie. Wakix® is sinds 2016 goedgekeurd voor registratiegeregistreerd in de 28 landen van de Europese Unie, en recent heeft ook de Amerikaanse FDA Wakix® geregistreerd.

CONTINUE ONTWIKKELING VAN BIOPROJET

Bioprojet opereert momenteel in 9 landen (Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Italië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Tunesië). De Groep heeft tot doel om zijn gericht research strategiemodel te versterken en zijn internationaal belang te vergroten, zowel direct als via partnerships. Bioprojet beschikt over een eigen R&D-structuur om eigen producten zelfstandig te ontwikkelen. Deze producten worden vervolgens geregistreerd en in Europa gecommercialiseerd door de verschillende filialen.

PARTNERSHIPS

Bioprojet zet zijn ontwikkeling ook voort door aankoop van marketinglicenties of internationale rechten voor geneesmiddelen, waarvan de werkzame stoffen passen in hun expertisedomeinen. Bioprojet Benelux NV is in de Benelux het filiaal wat deze producten op de markt brengt. Bioprojet streeft daarnaast naar een samenwerkingsbeleid met andere partijen om ook andere producten die passen bij haar therapeutische gebieden in de Benelux op de markt te brengen. We staan daarom ook open voor bedrijven die dezelfde kwaliteitscriteria hanteren en die willen samenwerken voor de ontwikkeling of commercialisering van een nieuw product. Onze partners waarderen onze ervaring op het gebied van toegang tot de markt evenals de keuze en toepassing van de beste commerciële strategie.

Het kan daarom zijn dat het aanbod van geneesmiddelen door Bioprojet per land kan verschillen.

Als u ons op de hoogte wenst te stellen van een project waarvoor u een betrouwbare partner zoekt, kunt u ons contacteren. Voor projecten in de Benelux kunt u zich richten tot Dhr. Gaspar van Roessel General Manager Bioprojet Benelux via onderstaand contactformulier.

Vraag of opmerking
Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken en heb de de privacyverklaring gelezen.