Bioprojet Biotech, een multidisciplinair, modern researchcentrum

Klinisch onderzoek

De meeste producten ontwikkeld door Bioprojet zijn “First in Class”, d.w.z. de eerste in een nieuwe geneesmiddelenklasse. Deze producten zijn nieuwe chemische entiteiten, en de meeste ervan hebben originele werkingsmechanismen. Een handelsvergunning verkrijgen, vereist een uitgebreid farmaceutisch, preklinisch en klinisch ontwikkelingsproces. 

DE ONTDEKKING VAN DE HISTAMINE H3 RECEPTOR

De H3-histaminereceptor is ontdekt in 1983 door het team van onder andere Bioprojet oprichter Jean-Charles Schwartz. Deze ontdekking stond aan het begin van de ontwikkeling van een nieuwe groep geneesmiddelen. 

 

 

BIOPROJET THERAPEUTISCHE DOMEINEN

Neurologie
Pitolisant, de eerste histamine H3-receptor (H3R) antagonist, voor de behandeling van narcolepsie met of zonder kataplexie. In maart 2016 werd een Europese handelsvergunning verkregen voor deze indicatie (Wakix®). 

Immunologie - Allergie
Twee nieuwe geneesmiddel-kandidaten, een EDG/S1P receptor agonist, BS6.890, en een H4 receptor antagonist, BPI.7881A, starten met fase I voor “First In Human” studies. Ze zijn respectievelijk bestemd voor indicaties in immunologie en allergologie.

Bioprojet heeft ook een handelsvergunning voor een adrenaline auto-injector, Anapen®, waarvoor studies worden uitgevoerd om de behandeling van anafylactische shock te optimaliseren.